Hulp nodig? Bel ons direct: +31306622424

Juist onderzoek

Mag ik er niet vanuit gaan dat de verzekeringsmaatschappij zorgt voor een eerlijk en vooral juist onderzoek?

Laten we beginnen met een wedervraag. Wist u dat de verzekeraars gebruik maken van expertise bureaus waarvan zij zelf de eigenaar zijn (Univé met Compander en Interpolis, FBTO, en Centraal Beheer/Achmea met de Achmea Expertisedienst) of op zijn minst een (direct of indirect) eigenaarsbelang hebben?

Ondanks een oproep van het Verbond van Verzekeraars, geven verzekeraars geen inzage in dergelijke verhoudingen. Bel in ieder geval even met ons om te horen wat wij vinden van een rapport of brief van de verzekeraar. Of wat wij zouden doen in uw situatie of afgewezen schade.

Univé gumt kritiek uit Wikipedia

Verzekeraar Univé heeft vrolijk zitten gummen in het Wikipedia-artikel over het bedrijf. De redactie van Webwereld stelt dat er vóór 7 mei nog melding werd gemaakt van de uitzendingen van Vara’s Zembla en Tros Radar over belangenverstrengeling tussen schade-expertbureau’s en verzekeraars. In beide uitzendingen worden Univé en Compander op de hak genomen.

Een oplettende lezer zag dat een alinea die verwees naar de kritische tv-uitzendingen van Zembla en Tros Radar compleet was weggehaald. Webwereld toont op zijn website het verdwenen stuk tekst.

Naast het hanteren van de gum werd ook de slogan van Univé tot twee keer toe prominent bovenaan het artikel geplaatst. In een reactie zegt Univé dat de informatie achterhaald en onjuist zou zijn, te meer omdat Compander zijn naam na de gewraakte uitzendingen heeft gewijzigd in Univé Expertise Services en de dienstverlening nu exclusief op de Univé-organisatie richt. Volgens de voorwaarden van Wikepedia geldt echter een verbod op het schrijven of aanpassen van teksten vanuit persoonlijke of zakelijke belangen. (copyright AssurantieMagazine/AMWeb)