Hulp nodig? Bel ons direct: +31306622424

Schadevergoeding

De weg naar een juiste schadevergoeding gaat niet over rozen.

Als je denkt dat het allemaal wel goed komt omdat je een nette verzekerde bent, met een prettige en eerlijke uitstraling. In het bezit van leuke kinderen, lieve hond, goede opleiding en netjes Nederlands sprekend, dan vergis je je.

Een voorbeeld van hoe het griezelig mis kan gaan: een tandarts botst tijdens een autorit door België met zijn auto tegen een boom. Omdat hij zijn vingers tijdens het rijden in de gaten van zijn sportstuur heeft gestoken, verliest hij door de klap van de aanrijding zijn linker wijsvinger. Met als tragisch gevolg dat hij zijn beroep misschien nooit meer kan uitoefenen.

Gelukkig, zo lijkt het, is de tandarts goed verzekerd. Bij liefst acht verzekeraars – Aegon, Axa Verzekeringen Reaal), Zurich, VVAA, Elvia, Levob, Nuts en Movir – heeft hij zich, een paar maanden voor de aanrijding, ingedekt voor een bedrag van 4,5 miljoen euro bij arbeidsongeschiktheid. De verzekeraars vertrouwen het ruime indekken, ook nog eens vlak voor het ongeluk, van de tandarts niet. Met zijn achten doen ze een onderzoek waaruit blijkt dat ‘de tandarts zijn vinger al vóór de aanrijding moet hebben afgeknipt’. Je voelt al de paralel met ‘ in brand moet hebben gestoken, de diefstal in scene moet hebben gezet’. Jan Driessen, woordvoerder van de Aegon, een verzekeraar die al veel vaker door de rechter moest worden gecorrigeerd, vertelt “Die man had meer verdovingsmiddel in zijn vinger, dan een olifant aankan”. Deze woordvoerder van Aegon zou deze beschuldiging later berouwen

Recent is namelijk gebleken dat de acht verzekeringsmaatschappijen “wegens gebrek aan bewijs” geen gelijk heeft gekregen van het Gerechtshof. Jij begrijpt natuurlijk wel de ellende die zich bij deze tandarts heeft afgespeeld, zowel in zijn zaken leven als in zijn familie leven. En dat allemaal omdat de door verzekeraars ingeschakelde privé rechercheur Schalke en Partners een kennelijk onjuist onderzoeksrapport heeft opgemaakt. In ieder geval bleek deze speurneus te haastig, onbewezen dingen geroepen te hebben; een vaker voorkomend probleem bij dergelijke onderzoekers. Hoe het oppassen is bij onderzoekers en de verzekeringswereld blijkt wel uit het feit dat Schalke de onjuiste beschuldiging (en dus het zogenaamde succes) prominent op zijn website laat staan. Fraude onderzoekers van verzekeraars haalden dit verhaal recent nog aan om te illustreren dat hun onderzoeken noodzakelijk en rechtmatig zijn.

Snel onderzoek

    What is 5 + 8 ?