Hulp nodig? Bel ons direct: +31306622424

Advies!

Wij adviseren vooral niet taxateurs in te schakelen die de taxatie of vooropname hebben gerapporteerd.

Vaak, zonder na te denken, wordt geadviseerd om het bedrijf dat het taxatierapport heeft uitgevoerd in te schakelen als uw eigen contra-expert. Men stelt dat de taxateurs het gedupeerde bedrijf, en de mensen daar, goed kennen. Zo logisch als dit klinkt zo risicovol is het voor uw belangen en juiste uitkering na een schade. Een dergelijk advies zal binnenkort zelfs verboden worden. Immers de slager is zijn eigen vlees aan het keuren. En hou goed voor ogen: een verzekeraar die een regelmatige, grote taxatieopdrachtgever is, is financieel belangrijker dan u, een incidentele opdrachtgever. Laat u niet in de war brengen door de opmerking dat het taxatie bedrijf onafhankelijk is. Hoezo “onafhankelijk ”? Het gaat natuurlijk om onpartijdig en succesvol. Stel u de vraag of zo’n bedrijf tegen de verzekeraar ingaat als dat nodig is om uw belangen te behartigen? Kies om deze reden ook nooit een door een verzekeraar “‘aanbevolen” of “geprefereerde” partij als Troostwijk of Von Reth. Kies een partij die ondubbelzinnig aan uw kant staat en voor uw belangen knokt als dat nodig is en u dat wenst.

Een taxatiebureau, dat –na schade- ook de contra-expertise uitvoert, heeft op zijn minst de schijn tegen dat het taxatiefouten of verkeerde waarderingen zou kunnen verdoezelen. In de praktijk zijn daar al vervelende voorbeelden van bekend!

Daarboven is het beroep “taxeren” een compleet ander beroep dan schaderegelen. Het uitvoeren van een contra-expertise vergt immers andere vaardigheden en deskundigheid dan het opstellen van een technisch taxatierapport. Ook moet een contra-expert vooral geen commerciele banden, of, erger, ‘old boys network’ hebben met een verzekeraar. Kortom het is juist zeer verstandig om een ander bedrijf in te schakelen voor het uitvoeren van de contra-expertise dan het bureau dat heeft getaxeerd. Als Bureau Von Reth, HDS, KakesWaal, Lengkeek, Troostwijk Taxaties, of wie dan ook voor je heeft getaxeerd is de verstandigste stap om, juist dan, een eigen expert in te schakelen.

Snel onderzoek

    What is 3 x 7 ?