Hulp nodig? Bel ons direct: +31306622424

Onafhankelijk?

Is onafhankelijk ook onpartijdig?

Onafhankelijkheid is bij Krantz & Polak RESOLVE gewaarborgd. Veel bedrijven schermen met de term onafhankelijkheid, maar zijn zij dit ook?

De definitie van ‘onafhankelijk’ volgens de Dikke Van Dale is: 1. “van niemand afhankelijk, aan niemand ondergeschikt of onderworpen, in doen en late, 2. “niet in iemands macht of ter zijner beschikking staande” en 3. “niet door iets bepaald of geregeld wordende”. De defintie van ‘onafhankelijheid’: “zelfstandigheid, vrijheid, vrijheid van vreemde inmenging of overheersing”. Een aantal onder eigen naam opererende expertiseorganisaties zijn geheel in handen van verzekeraars als aandeelhouder.

Het enige register van experts in Nederland, het NIVRE (Nederlands Instituut van Register Experts), bestaat voor een groot deel uit bestuur en leden (organisaties en individuele experts) als verzekeraars en bij of voor verzekeraars werkzame experts, zodat ook de titel Register Expert (re) geen waarborg is voor onafhankelijkheid. Krantz & Polak RESOLVE is geheel onafhankelijk van verzekeraars, werkt volgens de Gedragscode Expertise organisaties en kan dus iedereen zonder ‘conflict of interest’ met contra-expertise ten dienste zijn.

Snel onderzoek

    What is 4 + 7 ?