Het onderzoeksrapport

Zorgt de verzekeraar voor een eerlijk en vooral juist onderzoek?

nw_ws_fire_investigation2Verzekeraars maken gebruik van expertisebureaus waarvan zij zelf de eigenaar zijn of op zijn minst een (direct/indirect) eigenaarsbelang hebben.

Zo is Compander een onderdeel van de Univé-organisatie en de Achmea Expertisedienst een onderdeel van de organisaties Interpolis, FBTO en Centraal Beheer/Achmea.
U kunt vrijblijvend contact met ons opnemen voor onze mening over een rapport of brief van de verzekeraar of voor advies bij een afgewezen schade.

Univé gumt kritiek uit Wikipedia

Verzekeraar Univé heeft vrolijk zitten gummen in het Wikipedia-artikel over het bedrijf. De redactie van Webwereld stelt dat er vóór 7 mei nog melding werd gemaakt van de uitzendingen van Vara’s Zembla en Tros Radar over belangenverstrengeling tussen schade-expertbureau’s en verzekeraars. In beide uitzendingen worden Univé en Compander op de hak genomen.

Een oplettende lezer zag dat een alinea die verwees naar de kritische tv-uitzendingen van Zembla en Tros Radar compleet was weggehaald. Webwereld toont op zijn website het verdwenen stuk tekst. Naast het hanteren van de gum werd ook de slogan van Univé tot twee keer toe prominent bovenaan het artikel geplaatst. In een reactie zegt Univé dat de informatie achterhaald en onjuist zou zijn, te meer omdat Compander zijn naam na de gewraakte uitzendingen heeft gewijzigd in Univé Expertise Services en de dienstverlening nu exclusief op de Univé-organisatie richt. Volgens de voorwaarden van Wikipedia geldt echter een verbod op het schrijven of aanpassen van teksten vanuit persoonlijke of zakelijke belangen.

Bron: AssurantieMagazine/AMWeb

Lees verder