Hulp nodig? Bel ons direct: +31306622424

Radar uitzending schadeverzekeringen

Posted on October 7, 2015

Eric Horssius (Krantz en Polak) was 5 oktober te zien in een uitzending over schadeverzekeringen en contra-expertise van Tros Radar.

Als je te maken krijgt met schade waarvoor je verzekerd bent, ga je ervan uit dat een schade-expert het beste met je voor heeft. In de praktijk blijkt dit vaak niet het geval.


Als je dan een beroep doet op contra-expertise wordt dit vanuit de verzekeraar op verschillende manieren tegengewerkt. Verzekeraars hanteren vaak onduidelijke polisvoorwaarden. Wat zijn je rechten als je het niet eens bent met de berekende schade? En wie moet er opdraaien voor de kosten voor contra-expertise?

Recht op contra-expertise

In het geval van een schadeclaim huurt de verzekeraar een schade-expertisebureau in. Een expert van dit bureau komt dan als eerste de schade opnemen, om een schatting te maken van de schadevergoeding. Als je het niet eens bent met de hoogte van deze schadevergoeding, heb je als consument het recht om een eigen expert, een zogeheten contra-expert, in te schakelen.

Deze ‘eigen’ expert komt tegenover de verzekeringsexpert te zitten, zal een eigen onderzoek starten naar de veroorzaakte schade en een eigen oordeel vellen over de hoogte van het schadebedrag. De verzekeringsexpert en de contra-expert moeten hier dan samen uitkomen.

Bekijk hier de uitzending…